Buy my art


See my store at Zazzle
See my 2nd store at Zazzle

Blog > Komentarze do wpisu
sos pomidorowy

1 duża cebula * 3 z±bki czosnku * 250g mięsa mielonego * 1 mały przecier pomidorowy * 3/4 szkl wody * 1/4 szkl białego wina * oliwa do smażenia * 1 łyżka m±ki pszennej * przyprawy wg uznania (tymianek, bazylia, rozmaryn, oregano)

Cebulę i czosnek posiekać i wrzucić na zimn± oliwę. Zezłocić. Mięso rozdrobnić i dorzucić na patelnię. Gdy się podsmaży, zalać wod± i winem, dodać przecier, sól i pieprz i ulubione przyprawy. Poddusić przez kwadrans. M±kę rozprowadzić w kubku z kilkoma łyżkami wody lub wina, dodać do sosu i pogotować przez 2 minuty. Dorzucić ugotowany ulubiony makaron.

czwartek, 25 marca 2010, nessquick

Polecane wpisy